Maila oss!
Prisfakta  
   
PENGAR
Välj GLASÖGON och spara pengar!
  Start   Om oss   Kontakt  
   

TIPS
VID KÖP AV GLASÖGON

Stora skillnader i garantivillkor.
En viktig faktor förutom priset är garantivillkor. Det är stora skillnader mellan butikerna. Viktiga saker att se på är om du får byta om glaset inte fungerar, om du får byta om du inte är nöjd och hur länge du har bytesrätt. Det är stora skillnader mellan butikerna, många har ångerrätt och vissa butiker ger även pengar tillbaks om du inte är nöjd.
Viktigt vid köp från nätbutiker.
Att köpa glasögon från nätbutiker är ofta billigare än att köpa från traditionell butik. Från nätbutik är det extra viktigt att checka att du har bytesrätt eller att du får tillbaks dina pengar
om du inte är nöjd.
Är det viktigt att göra synundersökning före jag köper glasögon?
En förutsättning för att få glasögon korrekt anpassade efter sin syn är att man gör en synundersökning. En synundersökning kostar normalt mellan 250 - 400 kr (besöker man en traditionell glasögonbutik ingår ofta synundersökningen om man köper glasögon i butiken). Efter undersökningen ber du om att få receptet i handen, vilket du har rätt till eftersom patientjournallagen säger att en optiker är skyldig att lämna ut receptet efter genomförd undersökning. En kopia på receptet kan vara bra att ha, exempelvis om man är utomlands och
glasögonen går sönder.
Om jag har synfel som anges med "+", har man då någon nytta av denna jämförelse eftersom synfelen i denna jämförelse anges med "-"?
Det är ofta samma pris för enkelslipade glas vid samma styrka, exempelvis -2 och +2, varför man kan använda sig av jämförelsen när man behöver glasögon med glas med styrka angiven med "+". Tanken är att jämförelsen skall ge en snabb översikt över butikernas priser vid samma kravspecifikation på glasögon, men det är alltid en god idé att kontrollera butikens pris före köp.
Vad är fördelar med att köpa i traditionell butik och vad är fördel med att köpa via nätet?
Några saker att fundera på när man skall välja var man skall köpa glasögon:

Fördel att köpa i butik: Man kan prova glasögonen före, man vet vad man får. Sannolikt enklare att fixa
glasögonen om något går sönder och gå till butik än att skicka dem till nätbutik.

Fördel med att köpa på nätet: Här finner man normalt de lägsta priserna, ofta bra garantivillkor med
bytesrätt och pengar tillbaks om man inte är nöjd.
Glasögon till barn – möjlighet till att få hela kostnaden betald.
Eftersom synfel ofta är genetiskt kan det bli dyrt för familj där flera behöver glasögon. Barn får bidrag till glasögon i många landsting upp till 8 års ålder, men inte i alla, exempelvis inte Stockholm. Barn över 8 år kan få bidrag i några landsting. Hur man skall agera för att få bidrag till glasögon visas på glasögonpriser.se/.
Kan det förekomma skillnader på priset i jämförelsen och i butik?
Angivna priser har Prisfakta erhållit från butik, inkljuderande alla avgifter, men det är alltid en god idé att kontrollera butikens pris före köp. Det kan även förekomma betydande skillnader i pris för samma glasögon bland butiker inom samma kedja. Tänk på att det förekommer många lockpriser bland glasögonannonserna, det slutgiltiga priset kan bli mycket högre.
<< Tillbaka till startsida
   
Visste du...
Det skiljer över 6 000 kr i pris mellan butiker för glasögon med samma båge och glas med samma kravspecifikation.


  Om oss   |   Kontakt   |   Tipsa en vän